Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 19:19

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Οδεύοντας προς την άνοιξη με τον πολιτισμό «Made in Italy»

Γράφτηκε από την
Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Οδεύοντας προς την άνοιξη με τον πολιτισμό «Made in Italy»

Στο 4ο διαδικτυακό φεστιβάλ του πολιτισμού «Made in Italy» προσκαλεί τους φίλους της τέχνης η Filmhouse - Νέα Κινηματογραφκή Λέσχη Καλαμάτας.

Το φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο μέχρι τις 16 Απριλίου στην ιστοσελίδα iicateneonline.gr. Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας παρουσιάζουν ένα νέο διαδικτυακό κύκλο αφιερωμένο στον «Made in Italy» πολιτισμό που θα σας συνοδεύσει από τις αρχές του νέου έτους μέχρι την άνοιξη. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL, εντάσσεται στο πρόγραμμα Tempo Forte της Πρεσβείας, και περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών προτάσεων που θα καλύψουν το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Με στόχο την όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του σύγχρονου Ιταλικού πολιτισμού, στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς πλούσιο περιεχόμενο αφιερωμένο στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη μόδα, στο ντιζάιν, στη μουσική, στη γαστρονομία, στην επιστήμη και στις τέχνες. Τονίζονται ιδιαίτερα τα 700 χρόνια από το θάνατο του Δάντη Αλιγκιέρι, του «πατέρα» της Ιταλικής γλώσσας, με πλήθος μουσικών, εικονογραφικές και ποιητικές προτάσεις, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν οι γυναίκες στις οποίες είναι αφιερωμένο ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Στο φεστιβάλ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην έβδομη τέχνη με πέντε επιμέρους ενότητες:
- Οι μεγάλοι ηθοποιοί της μεγάλης οθόνης με ένδεκα αξέχαστα ονόματα του Ιταλικού κινηματογράφου από τη δεκαετία του ’60 μέχρι τη δεκαετία του ’90,
- Ιταλικός κινηματογράφος της Τρίτης χιλιετίας, με ένδεκα ταινίες της τελευταίας εικοσαετίας,
- Cinema Made in Italy – Athens, σε σύμπραξη με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με δεκαπέντε ταινίες της τελευταίας διετίας (2019/2020),
- μια ενότητα αφιερωμένη στο ντοκιμαντέρ με δεκαπέντε παραγωγές ποικίλης ύλης,
- Ο νεαρός Μονταλμπάνο με τα έξι επεισόδια του δεύτερου κύκλου της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς.
«Παρακαλούμε να εγγραφείτε στο σύνδεσμο (iicateneonline.gr/?page_id=2729), για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε δωρεάν όλο το πλούσιο περιεχόμενο των εκδηλώσεων», τονίζει η σχετική ανακοίνωση.


NEWSLETTER