Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 15:16

Διαδικτυακές δράσεις στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακές δράσεις στη Βαμβακού

Ο … Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, πάλι η άνοιξη θ' ανθίσει στη Βαμβακού Λακωνίας, με νέες συναρπαστικές διαδικτυακές εμπειρίες από την Πρωτοβουλία Vamvakou Revival.

Kατασκευές και παιχνίδια, επιστήμες και επιστήμονες, τεχνολογία και ρομποτική, εκπαιδευτικό θέατρο και θεατρική αγωγή για παιδιά και οικογένειες, αλλά και σεμινάριο για ενηλίκους ομορφαίνουν τα Σαββατοκύριακα και φέρνουν κοντά άτομα από όλη την Ελλάδα με κέντρο τη Βαμβακού. Η Vamvakou Revival προτείνει και για τον Φεβρουάριο, μια σειρά από ψηφιακές δραστηριότητες και προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που γίνεται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Οπως αναφέρει το κάλεσμα: “Ελάτε να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε τα θέματα… πυκνότητας (7/2), σε ένα μοναδικό επιστημονικό εργαστήριο για παιδιά 11-14 ετών, με την Ελενα Παλούμπα υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Λακωνίας. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, καλούμε τα παιδιά 6 - 12 ετών να μάθουν, παίζοντας, για καταξιωμένες γυναίκες στον χώρο των επιστημών, από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ μαθαίνουμε περισσότερα για την Ρόζαλιντ Φράνκλιν, τη βιοχημικό που συνέβαλε στην ανακάλυψη του DNA, σε ένα ενδιαφέρον εργαστήριο (14/2) με τη Δώρα Κουρκούλη. Ο Φεβρουάριος μας αποχαιρετά με ένα ταχύρρυθμο διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά 6 - 12 ετών (28/2), με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες. Τα όνειρα για να γίνουν πραγματικότητα, πρέπει να μετατραπούν σε στόχους. Ελάτε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τα βήματα και τις τεχνικές για την επίτευξή τους μέσα από ένα διαδραστικό σεμινάριο για ενηλίκους (21/2) με τον Γιώργο Κεραμιδά σύμβουλο Επιχειρήσεων και Προσωπικής Ανάπτυξης, διαπιστευμένο Coach και Πιστοποιημένο Σύμβουλο Νεύρο - Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP). Το θέατρο μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε με το νου παντού και να δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες. Το πιο διάσημο τσίρκο αναζητά μάγους, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς και τους ψάχνει μέσα από ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου για παιδιά 6 - 12 ετών (13/2), με διευθυντή του τσίρκο την ηθοποιό Ελένη Ζαχοπούλου, συνεργάτιδα του Εθνικού Θεάτρου. Ο πειρατής Τσα(Τσαρούχης)-Πι(Πικάσο)-Μοτσ(Μότσαρτ)-Α(αρκούδα) καλεί παιδιά 4 - 7 ετών με τους γονείς τους σε ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής (20/2), με τη Φλώρα Καλομοίρη. Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα μας δίνει έμπνευση και καλούμε τους μικρούς 5 - 12 ετών να συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης με κατασκευές και παιχνίδια. Πολύχρωμα γάντια και κρεμάλα με «παγωμένες» λέξεις (6/2) και ένας χιονάνθρωπος και παιχνίδια ζεστασιάς (27/2) σας κρατούν συντρόφια τα τελευταία χειμερινά σαββατοκύριακα”.


NEWSLETTER