Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 11:34

Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας ζητεί η ΑΔΕΔΥ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την ανάγκη στήριξης κι ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας και ευρύτερα του δημόσιου συστήματος υγείας διαπίστωσε και τόνισε ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, σε χθεσινή του περιοδεία σε κέντρα υγείας της Μεσσηνίας μαζί με αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος της οργάνωσης.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο στόχος της ιδιωτικοποίησης μονάδων υγείας πρέπει να αποφευχθεί.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε διαδοχικά τα Κέντρα Υγείας Πύλου, Μεσσήνης και Καλαμάτας.
“Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας”, παρατήρησε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε πως “η αξία της είναι μεγάλη, γιατί ενισχύει συνολικά το σύστημα υγείας και τη δευτεροβάθμια φροντίδα, τα νοσοκομεία”. Επεσήμανε ότι στις επισκέψεις τους διαπίστωσαν “δραματική υποστελέχωση προσωπικού, προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, αναγκαιότητα μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού που προσελήφθη για την περίοδο της πανδημίας και αναγκαιότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού”.
Επικρίνοντας την κυβέρνηση, εκτίμησε ότι “η υποστελέχωση είναι επιλογή” κι εξήγησε πως “υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η παροδική ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό θα σταματήσει, γιατί ο στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση μονάδων υγείας και αυτό πρέπει να αποφευχθεί”. Υπογράμμισε ότι “η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη αξία του ΕΣΥ”, αναφέρθηκε στους αργούς ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος, εξαιτίας της πανευρωπαϊκής έλλειψης εμβολίων, έκανε λόγο για πρόβλημα - ταλαιπωρία υπερηλίκων που εμβολιάζονται κι επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών. Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε προσλήψεις νοσηλευτικού, διοικητικού και προσωπικού καθαριότητας στα κέντρα υγείας.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε ότι τα προβλήματα που καταγράφηκαν, θα τα μεταφέρει ο Γ. Πετρόπουλος κεντρικά στην ΑΔΕΔΥ, για να υπάρξει πίεση για τη λύση τους.
Γ.Σ.