Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 19:44

Συμβολική συγκέντρωση για τη στήριξη των υγειονομικών

Γράφτηκε από την
Συμβολική συγκέντρωση για τη στήριξη των υγειονομικών

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη στήριξη του αγώνα των υγειονομικών και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας γυναίκες - μέλη του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ) και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

“Ξαφνικά από «ήρωες» γίναμε υπεύθυνοι για την μετάδοση του ιού” είπε η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Αλεξάνδρα Ανδριανοπούλου, μέλος του συλλόγου, και επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις για την αδυναμία του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ενημέρωσε ότι απαιτούν: “Αμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμες συμβάσεις εργασίας. Μόνιμες προσλήψεις στο νοσοκομείο με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων για τις υπόλοιπες ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μαζικά τεστ και γρήγορο εμβολιασμό. Ιδρυση παιδικών σταθμών για τα παιδιά των εργαζομένων”.
Η πρόεδρος του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας Αγγελική Ρηγανάκου ανέφερε ότι “δε συμβιβαζόμαστε να είναι η υγεία μας εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό. Παλεύουμε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με κατάργηση κάθε πληρωμής στην υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο”. Και ζήτησε “μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Τακτικά τεστ για τον κορονοϊό, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα”.


NEWSLETTER