Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 16:01

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Παρέμβαση συμπαράστασης σε πρόσφυγες στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την
Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Παρέμβαση συμπαράστασης σε πρόσφυγες στη Σπάρτη

Σε μία συμβολική παρέμβαση για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στη Σπάρτη προχώρησαν μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας έξω από το Διοικητήριο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση οι διαμαρτυρόμενοι δηλώνουν την συμπαράστασή τους "τις οικογένειες των προσφύγων (50 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά) που πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο, μετά το κλείσιμο της δομής από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης)".

Και συνεχίζουν: 

"Η δομή που λειτούργησε στο κέντρο της Σπάρτης από τα τέλη περίπου Νοέμβρη του 2019 ως και σήμερα, κλείνει στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες/ισσες ενώ έχουν πάρει άσυλο μόνο ορισμένα μέλη των οικογενειών τους έχουν λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Επομένως, εφόσον υπάρχουν μέλη αυτών των οικογενειών που δεν έχουνλάβει τα χαρτιά τους παραμένουν εγκλωβισμένοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς καμία προστασία και χωρίς φυσικά τα πενιχρά επιδόματα που έπαιρναν μέχρι χθες.

Αν συμβεί αυτό, θα ‘ναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη Σπάρτη, αλλά πρωτίστως για τους ίδιους τους πρόσφυγες που θα αναγκαστούν να επιβιώσουν στο δρόμο εν μέσω χειμώνα και της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό φυσικά δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσουμε να συμβεί.
Να συνδράμουμε όλοι - όλες ώστε να αποτραπεί μια τέτοια άσχημη εξέλιξη. Η Έμπρακτη Αλληλεγγύη να δείξει για άλλη μια φορά ότι είναι παρούσα.

Καμιά Μόνη – Κανένας Μόνος μέσα στην Πανδημία!!!

Δικαίωμα αξιοπρεπούς στέγασης σε όλες και όλους!!!"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER