Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 10:24

Για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας


Στις συνεχιζόμενες διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αναφέρονται με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. με τη ΔΑΣ Παναγιώτης Καράμπελας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Βαγγέλη Μπάκας, εξηγώντας το σκεπτικό βάσει του οποίου αρνούνται να συνεδριάσουν διά περιφοράς με θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού της διοίκησης.

Αναλυτικά αναφέρουν: “Για πολλοστή φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της για συνεδριάσεις διά περιφοράς, με θέμα αυτή τη φορά την έγκριση του οικονομικού απολογισμού αλλά και οικονομικού προϋπολογισμού της διοίκησης. Το πώς και για ποιους λόγους ξοδεύονται τα χρήματα του Εργατικού Κέντρου δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα όπως θέλει να το παρουσιάσει η πλειοψηφία της διοίκησης. Τόσο οι δαπάνες όσο και τα έσοδα φανερώνουν ουσιαστικά τον τρόπο που λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο. Όλο αυτό το διάστημα και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχει γίνει ούτε μία δαπάνη που να αφορά την ενημέρωση των εργαζομένων, ούτε μία δαπάνη για να οργανωθούν κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Με πλήρη ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης, το Εργατικό Κέντρο είναι παντελώς απόν από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, είναι άφαντοι από τους εργασιακούς χώρους, ενώ γενικεύονται οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κυριαρχούν η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα σπαστά ωράρια. Είναι απόντες από μια σειρά φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όπως:
· Τους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
· Τον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας για υποδομές και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα υγείας. Για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
· Τους αγώνες συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για τακτικά τεστ στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν μετατραπεί σε φορείς διασποράς του ιού.
· Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών τους.
· Την καταστολή και την τρομοκρατία με εργαλείο το νόμο που δυσκολεύει, ακόμα και απαγορεύει τις διαδηλώσεις.
Αρνούνται επίμονα τις προτάσεις μας για διά ζώσης συνεδρίαση της διοίκησης στο αμφιθέατρο του ΕΚ. Ένα αμφιθέατρο που έχει χωρητικότητα 250 άτομα, τη στιγμή που η διοίκηση αριθμεί 15 μέλη.
Καλούμε τα συνδικάτα της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της τακτικής της πλειοψηφίας και να απαιτήσουν ανοικτή συνεδρίαση του οργάνου στο αμφιθέατρο του ΕΚ, παρουσία των προεδρείων των σωματείων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με αυτό το σκεπτικό αρνούμαστε να συνεδριάσουμε διά περιφοράς με θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού της διοίκησης”.