Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 21:23

"Βούλιαξε" σε μπαζωμένο γεφύρι λεωφορείο στην Πολιανή

Γράφτηκε από την
"Βούλιαξε" σε μπαζωμένο γεφύρι λεωφορείο στην Πολιανή

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 7 επιβάτες και τον οδηγό λεωφορείου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το οποίο σήμερα το πρωί κινδύνεψε να τουμπάρει όταν υποχώρησε το έδαφος σε μπαζωμένο γεφύρι έξω από την Πολιανή. Το λεωφορείο ερχόταν από το Δυρράχι με κατεύθυνση προς Πολιανή, και σε ένα σημείο όπου πρόσφατα είχαν γίνει έργα για την απορροή των υδάτων βυθίστηκε απότομα ο δρόμος. 

 

Οπως είπε στην "Ε" ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ, Γιώργος Πετρουλάκης, άξαφνα βυθίστηκε το πίσω αριστερό μέρος του λεωφορείου και... στο τσακ δεν ντελαπάρισε πάνω στα βράχια. «Παραλίγο να έχουμε χειρότερα, γιατί οι επιβάτες ήταν ηλικιωμένοι κι αν το λεωφορείο τούμπαρε στα βράχια η περιπέτεια μπορεί να εξελισσόταν σε τραγωδία», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ποιος έκανε το έργο στο σημείο, αλλά φαίνεται πως ό,τι συνέβη οφείλεται σε κακοτεχνία. Το λεωφορείο πήρε κλίση περίπου 40 μοίρες - και να λέμε ευτυχώς που ο οδηγός πήγαινε με μικρή ταχύτητα». 

Οπως ενημερωθήκαμε από στελέχη του ΚΤΕΛ, ειδοποιήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας για να στείλει μια μπουλντόζα, προκειμένου να δημιουργήσει πρόσβαση στο ρέμα και να μπορέσει στη συνέχεια ο γερανός να σηκώσει το λεωφορείο. Το μπαζωμένο κομμάτι του δρόμου όπου βυθίστηκε το λεωφορείο, μας ενημέρωσαν πως βρίσκεται μέσα στο ρέμα. Ο γερανός -όπως είπαν οι ίδιοι άνθρωποι- πληρώθηκε από τους ιδιοκτήτες του λεωφορείου, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε ένα μηχάνημα JCB. Οσο για το μέγεθος της ζημιάς, αυτό θα αξιολογηθεί σήμερα από τον εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας. 

Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με το Γραφείο Κίνησης του ΚΤΕΛ, τα λεωφορεία αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου στη Μεσσηνία. Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, καθημερινά υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι κακό, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί, δεν συντηρούνται, και οι οδηγοί δεν έχουν ορατότητα σε αρκετά σημεία εξαιτίας φυσικών εμποδίων - όπως είναι π.χ. οι ελιές πάνω στις στροφές ή και πάνω στο δρόμο. «Είναι μεγάλη η απογοήτευση όταν έχεις επενδύσει χρήματα σε καινούργια λεωφορεία και διακινδυνεύεις καθημερινά την περιουσία σου σε τέτοιους δρόμους», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ν.Κ. 

 

 


NEWSLETTER