Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 16:55

Καλαμάτα: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την υγεία (Βίντεο)

“Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα - γράμματα! Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας" ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης που οργάνωσαν σωματεία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ακολούθησε πορεία στην Αριστομένους και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Οικονομόπουλος μέλος της επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας, ο Βασίλης Νικολακόπουλος από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού -Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας και ο Γιάννης Τζαβάρας, αντιπρόεδρος του νεοσύστατου συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Ν. Μεσσηνίας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέχρι προχθές πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Τα κυριότερα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν: Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών. Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου. Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.