Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 21:27

Διεθνής Επετειακή Συνδιάσκεψη Ρομά, 50 χρόνια μετά το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Διεθνής Επετειακή Συνδιάσκεψη Ρομά, 50 χρόνια μετά το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο (βίντεο)

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» και ο «Φάρος του Κόσμου» διοργανώνουν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα τη Διεθνή Επετειακή Συνδιάσκεψη Ρομά 1971-2021, για τον εορτασμό μισού αιώνα από το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά, που διεξήχθη το 1971 στο Λονδίνο.

Η συνδιάσκεψη, η οποία διεξάγεται φέτος και με την αφορμή της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και χωρίζεται σε τρία διήμερα. Το πρώτο ξεκινά αύριο 8 Απριλίου (12.30 - 8 μ.μ.) και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 9 του μήνα (10 π.μ. - 4 μ.μ.) και θα μεταδοθεί απευθείας στα κανάλια της «Ελλάν Πασσέ» στο Facebook και στο YouTube. Τα άλλα δύο διήμερα είναι στις 20-21 Ιουνίου και στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

https://www.facebook.com/ellanpasse/videos/366691577819994

Στο πρώτο διήμερο της Διεθνής Επετειακής Συνδιάσκεψης (8-9 Απριλίου) θα μιλήσουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (εκτός της Ελληνικής Λύσης), η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν επιστημονικοί και πολιτικοί φορείς, νομικοί, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι από τον χώρο της υγείας, όπως και μέλη της «Ελλάν Πασσέ».

Τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν είναι οι πολιτικές στέγασης, η εκπαίδευση και η απασχόληση, αλλά και οι διαδικασίες ένταξης των Ρομά. Επιπλέον, θα συζητηθεί η ισότιμη και ουσιαστική πρόσβαση στις δομές υγείας, όπως και οι πολιτικές για τους Ρομά, μέσα από το παράδειγμα της Ελλάδας.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου διημέρου, τους ομιλητές και τις θεματικές ενότητες-> https://ellanpasse.com/2021/04/06/programma-synedriou-2021/

 


NEWSLETTER