Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 09:23

Μέχρι το καλοκαίρι 5G στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Μέχρι το καλοκαίρι 5G στην Καλαμάτα

 

Το δίκτυο 5G στην Καλαμάτα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και από το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσουν οι άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο, η Κόρινθος, η Σπάρτη και η Τρίπολη.

Αυτό ανακοινώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής απαντώντας σε επιστολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαρκαλής σε άλλο σημείο της επιστολής του υπενθυμίζει ότι το πιλοτικό πρόγραμμα της Wind στην Καλαμάτα διακόπηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ζαρκαλή: "Σας ευχαριστώ για την από 12/2/21 επιστολή σας. Διαβάζοντας με προσοχή τα όσα αναφέρετε, δράττομαι της ευκαιρίας να μοιραστώ κάποιες σκέψεις για την εξέλιξη των μεγάλων έργων τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας γενιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εταιρεία μας συμπεριλαμβάνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλα τα μεγάλα έργα ψηφιακών υποδομών, ώστε να οδηγηθεί στη νέα ψηφιακή εποχή και να αξιοποιεί εργαλεία και καινοτομίες. Ειδικά για την πόλη της Καλαμάτας, θεωρούμε ότι έχει όλες τις προοπτικές να πρωτοστατήσει στην ψηφιακή καινοτομία και τις νέες τεχνολογικές τάσεις για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Με αυτό το σκεπτικό, η πόλη της Καλαμάτας επιλέχθηκε από τη WIND Ελλάς για την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων τόσο στη σταθερή τηλεφωνία μέσω της εγκατάστασης οπτικών ινών νέας γενιάς (2017), που πλέον λειτουργούν κανονικά, όσο και στην κινητή μέσω της πιλοτικής εγκατάστασης 5G (2019). Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα πως η Καλαμάτα είχε όλα τα εχέγγυα να καταστεί μια πόλη-υπόδειγμα σε επίπεδο ψηφιακών υποδομών και να βρεθεί μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις, ακόμη και έναντι των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Η εταιρεία μας έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για αυτό. Αντ' αυτού, κινδύνευσε να απεμπολήσει αυτό το προνόμιο, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ψηφίστηκε η διακοπή της πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου 5G. Δυστυχώς, το έδαφος δεν είναι πάντα πρόσφορο για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και γι' αυτό τον λόγο γίνεται περισσότερο επιτακτικό, σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, να στηρίζονται οι επενδύσεις υποδομών.

Αναφορικά τώρα με τον σχεδιασμό μας για την υλοποίηση των δικτύων 5G στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα οι σχετικές επενδύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και από το τέλος του χρόνου και κατά τη διάρκεια του 2022 θα ακολουθήσουν οι άλλες πόλεις της Περιφέρειας, όπως το Ναύπλιο, η Κόρινθος, η Σπάρτη και η Τρίπολη.

Για τη WIND Ελλάς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί συχνά αφετηρία εισαγωγής νέων τεχνολογιών και συμπεριλαμβάνεται πάντα στους σχεδιασμούς μας ώστε να πρωτοστατεί στο έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια και σας θέλουμε συνοδοιπόρο, έτσι θα δημιουργήσουμε «έξυπνες» πόλεις που θα αξιοποιούν την τεχνολογική καινοτομία και τις νέες τάσεις για την υλοποίηση δράσεων με τοπικά και εθνικά οφέλη".


NEWSLETTER