Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 08:10

Αυστηρούς ελέγχους προαναγγέλλει η Αστυνομία στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

 

Αυστηρούς ελέγχους προαναγγέλλει η Αστυνομία στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία για τις ημέρες του Πάσχα.

Μάλιστα σύμφωνα με το Γραφείο Ενημέρωσης της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου, κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπαίνει ή θα βγαίνει από το νομό, αλλά και από τις πόλεις της Μεσσηνίας χωρίς να ελέγχεται η νομιμότητα της μετακίνησης, ακόμα και αν… σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ η προϊσταμένη του Γραφείου υπαστυνόμος Α’ Σοφία Μπιτσώνη προειδοποιεί τους πιθανούς παραβάτες ότι έλεγχοι γίνονται και στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου του «Μορέα», πέρα από τις εισόδους και εξόδους των Αθηνών. 

Οι εντατικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας από την προηγούμενη εβδομάδα και στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, αλλά και των άλλων Διευθύνσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μείνει το απολύτως αναγκαίο προσωπικό. “Όλοι οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός” λέει η υπαστυνόμος “και υπάρχουν σημεία ελέγχου σε όλες τις εισόδους και εξόδους νομών. Επίσης έλεγχοι γίνονται και για την αποφυγή των διαδημοτικών μετακινήσεων στις περιοχές που κατατάσσονται στο “βαθύ κόκκινο”, όπως είναι και η Αρκαδία”. Η κ. Μπιτσώνη υπενθυμίζει ότι ακόμη ισχύουν οι περιορισμοί μετακίνησης για την περίοδο των γιορτών και μέχρι να αναγγελθεί κάποια αλλαγή στα μέτρα, πέρα από αυτά που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα. Αυτό ισχύει και για τις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, που ανήμερα το Πάσχα θα επιτρέπονται στο τραπέζι μέχρι 9 άτομα και σε ανοιχτό χώρο μέχρι 12.

 

ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Οσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζουμε στο Πάσχα οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα εντατικοποιούνται και θα αυστηροποιούνται και οι αστυνομικοί θα σταματούν αυτοκίνητα και στις εισόδους-εξόδους των πόλεων της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας. “Ολοι θα ελέγχονται” λέει η υπεύθυνη του Γραφείου Ενημέρωσης της ΓΕΠΑΔ και συστήνει στους ελεύθερους επαγγελματίες να αναγράφουν επακριβώς τον πιθανό σκοπό μετακίνησής τους εκτός νομού για λόγους δουλειάς, τονίζοντας πως ακόμα και αν κάποιος μετακινηθεί έξω από την περιφερειακή του ενότητα με χαρτί που επιτρέπει το τελευταίο ΦΕΚ, οφείλει να επιστρέψει εντός 48 ωρών. Σημειώνει δε, πως Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα θα εξετάζονται επισταμένα δικαιολογητικά που αφορούν μετακίνηση για δουλειά εκτός νομού. Ωστόσο, ελεύθερη θα είναι η μετακίνηση για όσους έχουν χαρτί από δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και χρειάζονται ιατρική φροντίδα, όπως και από ιδιωτική κλινική (αλλά όχι ιδιώτη γιατρό) για έκτακτες ή σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΟΚ

Η Σοφία Μπιτσώνη προειδοποιεί πως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν στην πανδημία, δεν αποκλείει την Αστυνομία από τα υπόλοιπα καθήκοντά της. “Ελεγχοι θα γίνονται και για τροχαίες παραβάσεις και οι οδηγοί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγούμε προσεκτικά και φροντίζουμε για την ασφάλειά μας”, αναφέρει και εξειδικεύει: “Ταχύτητα, κατανάλωση αλκοόλ, ζώνη, κράνος, θα ελέγχονται όλα και οι οδηγοί θα πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ. Δεν είμαστε μόνο για τους ελέγχους Covid, ο θεσμός της Αστυνομίας συνεχίζει να επιτελεί την αποστολή του”, σημειώνει η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης.

Καταλήγοντας, η Σοφία Μπιτσώνη αναφέρεται και στην ατομική ευθύνη και τη συνείδηση του καθένα ξεχωριστά να προφυλάξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, “και εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εφαρμοστεί η τήρηση των μέτρων για τη μη διάδοση του κορονοϊού, γιατί αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας”.

Ν.Κ.