Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 14:50

Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης για τις υποσχέσεις Αμυρά

Γράφτηκε από την
Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης για τις υποσχέσεις Αμυρά

Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης με ανακοίνωσή της δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τους δασικούς χάρτες με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που οργανώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) 6/5/2021 και ώρα 11 π.μ., από τον Δήμο Δυτικής Μάνης στο Δημαρχείο της έδρας του δήμου, στην Καρδαμύλη, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος - αρμόδιο για τους Δασικούς Χάρτες, Γιώργο Αμυρά. Τα μέλη της Επιτροπής εξέθεσαν στον κ. Αμυρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενιαία Μάνη (Μεσσηνιακή και Λακωνική) με την πατρογονική γη των Μανιατών εξ αιτίας της πρακτικής των Δασαρχείων Καλαμάτας και Γυθείου, τα οποία κορυφώνονται με τη σύνταξη των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ουσιαστικά, τονίστηκε ότι οι Μανιάτες χάνουμε τις περιουσίες μας, επειδή έμειναν ακαλλιέργητες, χωρίς να το απαγορεύει κανένας νόμος. Αυτές χαρακτηρίζονται ως «δασικές εκτάσεις», γεγονός που ισούται με άτυπη δήμευση από το κράτος, αφού μας απαγορεύουν πλέον να τις αγγίξουμε! Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς αναγνώρισε ότι οι Μανιάτες έχουμε δίκιο και το υπουργείο αναζητά λύσεις, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που λιμνάζουν επί πολλές δεκαετίες.

Μετά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, η Επιτροπή Αγώνα:

  • Διαπιστώνει την πρόθεση του υφυπουργού κ. Αμυρά να επιλύσει χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Μανιάτες με τη γη μας με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος. 
  • Θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κ. υφυπουργός γνωρίζει σε βάθος το πρόβλημα της Μάνης και αναγνωρίζει πως οφείλει η Πολιτεία να το λύσει χωρίς την χρηματική, χρονική και ψυχική επιβάρυνση των Μανιατών. 
  • Αναμένει τις προαναφερόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να προβεί σε ανάλυση και εκτίμησή τους, δηλαδή να διαπιστώσει αν πραγματικά λύνουν τα προβλήματα και απελευθερώνουν τους Μανιάτες από τον ζυγό του Δασαρχείου. 
  • Εκτιμά ότι ήταν θετική και στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος της Μάνης, η παρουσία και ενημέρωση των βουλευτών Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου, Περικλή Μαντά, Μίλτου Χρυσομάλλη και Αλέξη Χαρίτση. Ως επίσης θετική εκτιμά την τοποθέτηση του δημάρχου Δυτικής Μάνη Δημήτρη Γιαννημάρα, καθώς και των εκπροσώπων των παρατάξεων του δήμου. 
  • Ο αγώνας και η ενημέρωση της Επιτροπής προς τον κ. Αμυρά θα συνεχιστεί και αύριο (σ.σ. σήμερα) 7/5/2021 και ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο Ανατολικής Μάνης, στο Γύθειο, όπου θα υπάρξει ανάλογη σύσκεψη και έκθεση των προβλημάτων που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες".      


NEWSLETTER