Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 20:14

Συνάντηση για τον Επικούριο Απόλλωνα

Γράφτηκε από την


Συνάντηση γνωριμίας, με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων στην περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα, έγινε στη Νέδα, με κοινή πρωτοβουλία του αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας “Ο Επικούριος Απόλλων” Γιάννη Αγγελόπουλου και μελών του Συλλόγου Νέων Νέας Φιγαλείας. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέδας Γιώργος Τσιοπελάκος.


Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων στην περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τη βελτίωση ή επίλυση σοβαρών θεμάτων της περιοχής, όπως η μη ύπαρξη φωτισμού σε ένα τόσο σπουδαίο μνημείο πολιτισμού όπως ο Επικούριος, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 7η επαρχιακή οδός, η οποία καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο των Βασσών Φιγαλείας, η απουσία ενημερωτικών πινακίδων πληροφοριακών ως προς τα σημαντικότερα σημεία της περιοχής, καθώς και τους οδικούς άξονες και πού αυτοί οδηγούν, την πολιτική προστασία κ.ά.
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα συνεργασίας για την προβολή και προώθηση του ναού του Επικούριου Απόλλωνα σε διεθνές επίπεδο, καθώς και θέματα συνεργασίας με σκοπό και στόχο την αξιοποίηση και την προβολή του πολιτισμού της περιοχής στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Τέλος, έγινε αναφορά για τη συνεργασία των συλλόγων νέων της περιοχής, Ανδρίτσαινας και Νέας Φιγαλείας, ώστε να υπάρξει συλλογική προσπάθεια στην προώθηση προβλημάτων και την επίλυσή τους. Ο Δήμος Οιχαλίας συνορεύει με το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας στην οριογραμμή της Τ.Κ. Φιγαλείας (Παύλιτσα).