Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 21:44

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη βούλησή τους να αγωνιστούν μέχρι το “αντεργατικό νομοσχέδιο - τερατούργημα της κυβέρνησης να μείνει στα χαρτιά”, διατράνωσαν μέλη σωματείων του ΠΑΜΕ, που συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Τα σωματεία του ΠΑΜΕ απαίτησαν “7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο”.
Στην ομιλία της η πρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Μεσσηνίας Χρύσα Καραντούσα σημείωσε ότι “το νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο, σμπαραλιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων” και παρατήρησε, μεταξύ άλλων, πως “θα ανοίξει το δρόμο για νέες απολύσεις και θα δημιουργήσει αντικίνητρο για νέες προσλήψεις”. Επεσήμανε πως “δεν πρέπει να γίνουμε η γενιά που θα χάσει όλα αυτά τα δικαιώματα που με αίμα κατέκτησαν οι προηγούμενες. Εχουμε την υποχρέωση να τα διευρύνουμε και να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της”.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας ενημέρωσε ότι από το πρωί το σωματείο έδωσε τη μάχη στις πύλες της Costa Navarino για την επιτυχία της απεργίας και τα εργοτάξια νέκρωσαν. Κατήγγειλε το νομοσχέδιο, επέκρινε τους “εργατοπατέρες - απεργοσπάστες”, τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και τον πρόεδρό του, την παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι δεν μπορούν να πάνε μαζί τους “γιατί αν πάμε, γινόμαστε προδότες, ξεπουλημένοι”.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.