Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 15:30

Η Καλαμάτα στη δράση “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη”

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα στη δράση “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη”

Η δράση “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη” θα πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα (μαζί με άλλες 18 πόλεις της χώρας) την Τετάρτη 23 Ιουνίου. Η Καλαμάτα θα ζήσει μία μέρα γεμάτη ποδήλατο, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης της ΚΕΔΕ και των My Market.

Στη συγκεκριμένη δράση, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και στην οποία θα διανεμηθούν από το δήμο αναμνηστικοί φακοί ποδηλάτου, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, περιλαμβάνονται:

“1) Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ενας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική! Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2) Μιλάμε για ποδήλατο: Τι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον δήμο σας; Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3) Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το «δίπλωμα ποδηλάτου» είναι μία συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας -και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER