Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 11:20

Μεσσηνία: Διασώθηκαν 149 μετανάστες ανοιχτά της Σχίζας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Διασώθηκαν 149 μετανάστες ανοιχτά της Σχίζας

 

Συνολικά 149 μετανάστες διασώθηκαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της Σχίζας, μετά από ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μια ακόμα γυναίκα που επέβαινε στο ξύλινο σκάφος το οποίο έμπαζε νερά και κινδύνευε να βυθιστεί, σύμφωνα με μαρτυρία, έπεσε στη θάλασσα κατά τη διαδικασία περισυλλογής τους. Ακολούθησαν έρευνες από δύο ελικόπτερα και από παραπλέοντα πλοία για να βρεθεί και οι προσπάθειες συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες, με αρνητικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους με περίπου 150 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή και έμπαζε νερά. Το παραπλέον δεξαμενόπλοιο "Aristofanis" σημαίας Νήσων Μάρσαλ έφτασε κοντά πιο γρήγορα και ξεκίνησε την περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι Παλαιόχωρας Χανίων όπου αναζητούνταν χώρος για τη φιλοξενία τους.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.


NEWSLETTER