Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 11:43

"Αν πωλείται το Δικαστικό Μέγαρο, το αγοράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος" λέει ο Μαργέλης

"Αν πωλείται το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι πρόθυμος να το αγοράσει, φυσικά με τη συνδρομή, όπως ελπίζουμε, κάποιας τράπεζας".

 

Αυτό σημείωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης, σχολιάζοντας -μεταξύ σοβαρού και αστείου- το γεγονός ότι στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν συμπεριληφθεί τα δικαστήρια της Καλαμάτας, αλλά και δικαστικά κτήρια σε Μεσσήνη, Οιχαλία, Δώριο και Κυπαρισσία.

«Δυστυχώς φαίνεται ότι η κατάσταση, εκτός από τραγική, έχει γίνει και επικίνδυνη» συνέχισε ο Κ. Μαργέλης και αναρωτήθηκε:

«Εν τέλει, πωλείται το Δικαστικό Μέγαρο; Αν ναι, δηλώνω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι πρόθυμος να το αγοράσει, φυσικά με τη συνδρομή, όπως ελπίζουμε, κάποιας τράπεζας. Αν δεν πωλείται, γιατί -και με ποια λογική- συμπεριελήφθη στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών;».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κατέληξε γνωστοποιώντας ότι αναμένει -«σήμερα κιόλας» όπως χαρακτηριστικά είπε- να αποσυρθούν τα εν λόγω κτήρια από την λίστα των αξιολογούμενων προς αξιοποίηση κτηρίων του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη.

Β.Γ.Μ.