Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 14:41

Αγιασμός στο Δ.ΙΕΚ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αγιασμός στο Δ.ΙΕΚ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του Δ.ΙΕΚ Νοσοκομείου Καλαμάτας (πρώην Δημοτικό Σχολείο Αντικαλάμου), παρουσία της διοικήτριας Ελένης Αλειφέρη, μελών του Δ.Σ. και στελεχών του νοσοκομείου, για την έναρξη των μαθημάτων στην ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής.

Η Σχολή Βοηθών Νοσοκόμων του Νοσοκομείου Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1963 με το Β.Δ. 437 και λειτουργεί από το 1965. Με την υπ’ αρ. 12972/2015 απόφαση του υπουργού Υγείας “Ιδρυση Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ), αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας” (Β’ 1038), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ.24571/2015 απόφαση του υπουργού Υγείας (Β’ 1553) λειτουργεί ως Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, με διάρκεια σπουδών 5 εξάμηνα.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας” του Δ.ΙΕΚ, κατά τη διάρκεια των σπουδών λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες σε ό,τι αφορά τις βασικές νοσηλευτικές πράξεις, οι οποίες μαζί με την αποκτηθείσα εμπειρία από το πρακτικό μέρος της κατάρτισής τους, τους καθιστούν ικανούς να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Ο τίτλος σπουδών χορηγείται στους αποφοίτους Δ.ΙΕΚ μετά από πιστοποίηση, που αντιστοιχεί στο επίπεδο 5 από τα 8 επίπεδα. Η σχολή στελεχώνεται από έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης προσωπικό, παρέχοντας υψηλού επίπεδου πρόγραμμα σπουδών.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που τα Δ.ΙΕΚ συμπεριλήφθηκαν στο παράλληλο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων. Στο σχολικό έτος 2021-2022 θα φοιτήσουν 32 νέοι σπουδαστές, εκ των οποίων οι 8 προήλθαν από το παράλληλο μηχανογραφικό.

Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Γκούζου, διευθύντρια ΔΙΕΚ, email: diek@nosokomeiokalamatas.gr, τηλέφωνο: 27210 85203, ιστοσελίδα: www.nosokomeiokalamatas.gr.