Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 16:52

H Καλαμάτα τίμησε την 28η Οκτωβρίου (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
H Καλαμάτα τίμησε την 28η Οκτωβρίου (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ η παρέλαση διήρκεσε μισή ώρα περίπου, καθώς τα σχολεία, οι σύλλογοι και τα στρατιωτικά τμήματα που μετείχαν, είχαν συγκεκριμένο αριθμό μελών, λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού.

Παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών.

Την παρέλαση παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες, σημαντικό ποσοστό από τους οποίους αψήφησε τις προτροπές και δεν φορούσε μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί και άλλοι επίσημοι στις δηλώσεις τους έστειλαν μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας κατά του φασισμού και όσων αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και μήνυμα προτροπής για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.


NEWSLETTER