Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 19:49

Έπεσαν σοβάδες σε τάξη του 1ου Λυκείου Καλαμάτας!

Γράφτηκε από την
Έπεσαν σοβάδες σε τάξη του 1ου Λυκείου Καλαμάτας!

Τμήμα από σοβά της οροφής αποκολλήθηκε σήμερα το πρωί σε τάξη (τμήμα Γ2) του 1ου Λυκείου Καλαμάτας κι έπεσε σε θρανία των μαθητών.

Το ευτύχημα ήταν ότι η αποκόλληση και η πτώση έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος  (του τρίτου) και οι μαθητές δεν βρίσκονταν στην αίθουσα, στα θρανία τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, άμεσα μετά το περιστατικό της πτώσης αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προέβησαν σε επιτόπια αυτοψία. Σύμφωνα με τη Δ.Τ.Υ., κατά την αυτοψία προέκυψε ότι η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ. οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος.

Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε ως προς τη λειτουργία και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής. Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου και ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης.


NEWSLETTER