Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 18:35

Καλαμάτα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, οργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “το Δεκέμβρη του 2008 η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο ειδικού φρουρού ήταν η τραγική κορύφωση της κρατικής βίας. Από τότε ως σήμερα η κρατική τρομοκρατία αφορά όλο και πιο πολύ τον καθένα μας, από τον ανυποψίαστο πολίτη που δέρνεται στην πλατεία της Ν. Σμύρνης ως τον πρόσφυγα που βασανίζεται στα αστυνομικά τμήματα. Πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση σε ένα όργιο αυταρχισμού και βίας απαγόρευσε τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα την ημέρα της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, συλλαμβάνοντας δεκάδες άτομα σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και τρεις αγωνιστές στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Είναι προφανές στον καθένα ότι όλο αυτό δεν έγινε για να προστατευτεί ο κόσμος από τον ιό, αλλά για να τρομοκρατηθεί ο λαός και η νεολαία που αναζητά δρόμους αντίστασης και διεκδίκησης. Να ξεριζωθεί δηλαδή μαζί με τη μνήμη κάθε υποψία αμφισβήτησης”.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας παρατηρεί πως “αν ήθελε πραγματικά η κυβέρνηση να βάλει φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας, θα είχε εδώ και δύο χρόνια επενδύσει σε νοσοκομεία, ΜΕΘ, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Υγείας. Θα είχε αποσυμφορήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες στις μεγάλες πόλεις με περισσότερα δρομολόγια και τις σχολικές τάξεις με το διαχωρισμό των τμημάτων. Δε θα είχε φορτώσει την κοινωνία με ένα σωρό αναίτιες και αλλοπρόσαλλες απαγορεύσεις και πρόστιμα, που το μόνο που κάνουν είναι να καλλιεργούν την οργή, τη σύγχυση και να δίνουν τροφή σε καταστροφικές θεωρίες άρνησης της πανδημίας. Δε θα άφηνε να πεθαίνει κόσμος στην αναμονή για ΜΕΘ ή επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει για μια εγχείρηση. Δε θα πέταγε το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» στους πολίτες”.
Καταλήγοντας, αναφέρει ότι “σήμερα με πάνω από 17.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας και περί τους 100 καθημερινά, η δική μας ευθύνη δεν είναι «ατομική» αλλά συλλογική. Εχουμε ευθύνη να μη συνηθίσουμε στο θάνατο, να μη συνηθίσουμε στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, να μη ζήσουμε σε έναν κόσμο που κάποιες ζωές θα έχουν μικρότερη αξία από κάποιες άλλες. Να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου και να αντισταθούμε”.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER