Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 16:45

Καλαμάτα: Συλλαλητήριο πραγματοποιούν τα σωματεία του ΠΑΜΕ (βίντεο)

Καλαμάτα: Συλλαλητήριο πραγματοποιούν τα σωματεία του ΠΑΜΕ (βίντεο)

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου σωματεία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, η Εύα Κουφαλάκου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, επικρίνοντας την κυβέρνηση, παρατήρησε ότι “ενώ τα νοσοκομεία υπολειτουργούν από τα κενά και την υποχρηματοδότηση, σχεδιάζουν συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινών, επιμένουν στην περαιτέρω λειτουργία της δημόσιας υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια”. Είπε πως “το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει μετατραπεί σε μονάδα αντιμετώπισης μιας νόσου, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται άλλα νοσήματα που δεν αντιμετωπίζονται”.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην “καραντίνα των 5 μόλις ημερών για να μη διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών”, στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα, στην ακρίβεια, στις ανατιμήσεις από την ενέργεια, στις “αυξήσεις κοροϊδίας” στον κατώτατο μισθό.

Αφού παρατήρησε ότι “χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας,” δήλωσε πως τα σωματεία που κινητοποιούνται, διεκδικούν μεταξύ άλλων: “Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των Νοσοκομείων Καλαμάτας - Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας του νομού, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ΜΕΘ. Να «ξεπαγώσουν» τώρα χειρουργεία κι επισκέψεις για όλους τις νόσους. Να γίνονται δωρεάν τα απαραίτητα τεστ για να μπει κάποιος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας. Δωρεάν και μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό. Να επεκταθούν τα ωράρια των κλιμακίων του ΕΟΔΥ μέχρι και το βράδυ, ώστε να τα προλαβαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παρθούν τώρα μέτρα για τα σχολεία. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες”.

Το συλλαλητήριο της Παρασκευής οργανώνουν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Ξενοδοχείων, Επισιτισμού και Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.