Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 21:32

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά του σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη

“Να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας που εδώ και 9 χρόνια δίνουμε για την αποτροπή της κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου με ΧΥΤΥ στη θέση "Ονι" της Καλλιρρόης”, αποφάσισαν ομόφωνα εκπρόσωποι της κοινότητας και φορέων της περιοχής, σε συνάντησή τους την Κυριακή.

Αποφάσισαν ακόμα: “Να συνεχιστεί και να ενταθεί ο έλεγχος για τις παράνομες δραστηριότητες που συντελούνται στον προτεινόμενο για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου χώρο. Να συνεχιστούν οι καταγγελίες κατά των όποιων υπηρεσιών και των οργάνων τους που ενεργούν παράνομα, συναινούν και συγκαλύπτουν τις όποιες παράνομες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο χώρο όπου εκτελούνται εργασίες. Να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση ο αγώνας που ήδη γίνεται εκτός Ελλάδος, καθώς και η πλήρης και συνεχής ενημέρωση των οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα παράνομα και ανορθόδοξα που πραγματοποιούνται και αφορούν το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου”.
Τις αποφάσεις αυτές υπέγραψαν για τη Συντονιστική Επιτροπή: Ο πρόεδρος της Κοινότητας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλλιρρόης Χρήστος Κυριακόπουλος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιρροϊτών Πέτρος Μπούρκουλας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Κωνσταντιναίων Δημήτρης Καπόπουλος. Για την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών: Γιάννης Αλεξόπουλος κάτοικος Καλλιρρόης, Κώστας Ζαφειράκης κάτοικος Πολίχνης, Δήμητρα Γιαννοπούλου κάτοικος Καλλιρρόης. Για τη Σουηδική Κοινότητα της Καλλιρρόης Ανν Μάργκαρετ Μέλμπεργκ.

(Η φωτογραφία είναι από το σκουπιδοεργοστάσιο της Παλαιοχούνης)