Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 08:57

Έλληνας ναυτικός μεταφέρθηκε νεκρός στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Έλληνας ναυτικός μεταφέρθηκε νεκρός στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ένας Έλληνας ναυτικός βρέθηκε νεκρός από συναδέλφους του στο κρεβάτι του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τού δεξαμενόπλοιου «Palawan Star» με σημαία Νήσων Μάρσαλ, όπου εργαζόταν ως ναύκληρος, σημαίνοντας το πρωί της Δευτέρας συναγερμό στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και τη λιμενική αρχή Καλαμάτας.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ισπανία κι όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του 53χρονου ναυτικού, πιθανότατα από παθολογικά αίτια, έπλεε νότια της Σικελίας. Μετά την ενημέρωση των αρμόδιων ελληνικών αρχών, το «Palawan Star» έβαλε πλώρη για το λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς ήταν το πρώτο ελληνικό λιμάνι στην πορεία που ακολουθούσε, με προορισμό τη Ρωσία. Στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατέπλευσε αργά το απόγευμα της Τρίτης, οπότε οργανώθηκε επιχείρηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για τη μεταφορά του νεκρού ναυτικού στη στεριά με τη βοήθεια λάντζας και την παραλαβή του από γραφείο τελετών, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η τοπική λιμενική αρχή διατάχθηκε νεκροψία - νεκροτομή που αναμένεται να γίνει σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τον ιατροδικαστή Γιάννη Δούζη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER