Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 17:10

Δηλητηρίασαν δεσποζόμενα σκυλιά στη Βέργα - Συγκλονίζει η περιγραφή του ιδιοκτήτη τους

Γράφτηκε από τον
Δηλητηρίασαν δεσποζόμενα σκυλιά στη Βέργα - Συγκλονίζει η περιγραφή του ιδιοκτήτη τους

 

Τον θάνατο σε δύο δεσποζόμενα σκυλιά σκόρπισαν άγνωστοι έχοντας τα ψεκάσει, σύμφωνα με ενδείξεις, με δηλητηριώδες σπρέι σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή του Αγίου Νικήτα στη Βέργα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πλεμμένος

Ο ιδιοκτήτης των δύο γερμανικών ποιμενικών Αντώνης Γεωργακίλας περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τις στιγμές που έζησε βλέποντας το ένα από τα δύο σκυλιά να ξεψυχάει σε λιγότερο από ένα λεπτό, αλλά και την τραγική συνέχεια με την απώλεια του δεύτερου ζώου λίγες ώρες αργότερα.

“Έχασα δύο από τα παιδιά μου” ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένος μιλώντας στην “Ε”.

Ολα έγιναν στις 9 Μαρτίου, όταν ο 60χρονος όπως συνήθιζε είχε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά πέριξ του σπιτιού του στη Βέργα στον δρόμο προς Άγιο Νικήτα. Κατά την διάρκεια της βόλτας τα σκυλιά βγήκαν από τον δρόμο και μπήκαν σε αγροτική έκταση λίγα μέτρα πιο μέσα. Εκεί το αρσενικό ξεκίνησε να μυρίζει και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σωριάστηκε στο έδαφος. Ο κ. Γεωργακίλας έτρεξε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι σε λιγότερο από ένα λεπτό το σκυλί “έφευγε”. Συγκλονισμένος, αν και μεγαλόσωμο το πήρε στην αγκαλιά του με σκοπό να το μεταφέρει το συντομότερο στον κτηνίατρο, αλλά το σκυλί ξεψύχησε.

Το άλλο σκυλί, το θηλυκό βλέποντας το πρώτο να σωριάζεται έτρεξε προς το μέρος του και πιθανόν και αυτό εισέπνευσε κάτι και δυστυχώς το επόμενο πρωί το βρήκαν και αυτό νεκρό έξω από το σπίτι.

Ο Αντώνης Γεωργακίλας, καθόλη τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας ήταν έντονα φορτισμένος, όχι μόνο γιατί με την περιγραφή ζούσε ξανά τις τραγικές στιγμές, αλλά διότι όπως έλεγε στις ίδιες εκτάσεις δύο μέρες νωρίτερα, την Καθαρά Δευτέρα, οικογένειες με παιδιά βρέθηκαν στην περιοχή για να πετάξουν χαρταετό και να περάσουν όμορφες στιγμές, ενώ κάποιες γυναίκες έκοβαν και χόρτα. “Δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν είχαν ήδη ψεκάσει και εκείνη την ημέρα με αυτά τα δηλητήρια”.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων μετά τη διαπίστωση των θανάτων των ζώων προέβη σε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αφού την επόμενη ημέρα έκανε αυτοψία στο χώρο βρήκε ίχνη από ένα ροζ σπρέι και πεταμένα κάποια γάντια. Τα ευρήματα αυτά τον οδήγησαν σε άμεση αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας και ακολούθησε, όπως μας είπε, αστυνομική έρευνα στην περιοχή.

Σε ερώτησή μας τι θα μπορούσε να ήταν αυτή η δηλητηριώδης ουσία, ο κ. Γεωργακίλας μας είπε ότι ψάχνοντας το θέμα και ρωτώντας άτομα που γνωρίζουν, του ανέφεραν ότι τόσο άμεσος θάνατος και με αυτά τα άμεσα συμπτώματα που παρουσίασε ο αρσενικός σκύλος παραπέμπουν πιθανόν σε υδροκυάνιο.

Αυτό που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι ότι στα 50 μέτρα από το σπίτι του, χωρίς ο ίδιος πάντως να το έχει δει εγκαίρως, κάποιοι είχαν αναρτήσει εκείνες τις ημέρες μία πινακίδα, που ανέγραφε “Προσοχή φόλες”.
“Με όλα αυτά αποκαλύφθηκαν συναισθήματα που δεν γνώριζα ότι έχω. Δεν θέλω να μάθω ποιος το έκανε, γιατί δεν θα μπορέσω να συγκρατηθώ. Θέλω όμως όλο αυτό να γίνει με κάθε τρόπο γνωστό και η Πολιτεία να μπορέσει να προστατεύσει τους ανθρώπους και τα ζώα από τέτοιες πολύ επικίνδυνες καταστάσεις”.


NEWSLETTER