Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 18:31

Σχέδιο δράσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας: Εκπαίδευση νέων κυνηγών και εμπλουτισμός θηραμάτων

Γράφτηκε από τον

Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας για την περίοδο 2022 - 2023 παρουσίασε χθες ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Φάβας παρουσία και άλλων μελών του Δ.Σ.

Ο κ. Φάβας αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες του σχεδίου: 1) Την εκπαίδευση των νέων κυνηγών, με μαθήματα για εξετάσεις και τα σεμινάρια ασφαλούς χρήσης των όπλων, συμπεριφοράς και τη διδασκαλία των κανόνων κυνηγιού. 2) Την ψηφιακή μετεξέλιξη, την πρόσληψη ως άμισθου ειδικού συνεργάτη του Φώτη Ασημακόπουλου πτυχιούχου Πληροφορικής, την ενημέρωση των κυνηγών μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την ενημέρωση με sms και email. 3) Τον εμπλουτισμό των θηραμάτων, με τη δημιουργία εκτροφείου θηραμάτων, την επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων κλωβών προσαρμογής και τη δημιουργία νέων. 4) Τις οικολογικές δράσεις, με τον καθαρισμό της φύσης και τις δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με το Δασαρχείο. 5) Την κοινωνική πολιτική, με τη συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων, την παροχή συσσιτίου 3 φορές το χρόνο σε άπορους συνδημότες, την αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. 6) Την εξωστρέφεια, με την επίσκεψη και τη συνεργασία με φορείς του κράτους και της Εκκλησίας, τη συνεργασία με κυνηγετικούς συλλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με φορείς πολιτικής προστασίας κι εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας. 7) Τη θηροφυλακή και την πολιτική προστασία. 8) Εκδηλώσεις σύσφιγξης των σχέσεων των κυνηγών και των οικογενειών τους, με την επαναφορά του θερινού ανταμώματος των κυνηγών - μελών του συλλόγου.
“Καλούμε τους συναδέλφους κυνηγούς να σέβονται απόλυτα τη νομοθεσία”, παρατήρησε ο Γ. Φάβας και πρόσθεσε: “Να ελέγχουν συχνά τις άδειες κατοχής των όπλων τους, εάν είναι σε ισχύ. Προσοχή: ληγμένη άδεια σημαίνει παράνομη οπλοκατοχή. Να θεωρούν εγκαίρως τις άδειές τους και πάντα πριν την πρώτη έξοδο για κυνήγι. Να έχουν σε άριστη κατάσταση τους κυνηγετικούς σκύλους, να έχουν προβεί σύμφωνα με το νόμο στον εμβολιασμό και την ηλεκτρονική τους σήμανση”.
Ο κοσμήτορας του συλλόγου Τάσος Παπαδέας επεσήμανε ότι “ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας, δεύτερος μεγαλύτερος σε όλη την Πελοπόννησο, απαιτεί να έχει τον κυνηγετικό κόσμο δίπλα του”. Παρατήρησε πως “στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω όλα τα μέλη μας και με συλλογική προσπάθεια να κάνουμε πετυχημένες δράσεις που θα έχουν κοινωνικό και κυνηγετικό αντίκτυπο”. Τέλος, ανέφερε ότι “ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση των μελών του και τα γραφεία του ανοιχτά για τη συζήτηση αυτών των προτάσεων”.
Στη χθεσινή παρουσίαση παρέστησαν ακόμα ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Κότσης, ο υπεύθυνος θήρας Ελευθέριος Πουλέτης και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής Γιάννης Ραπτέας και Γιώργος Κωνσταντόπουλος.