Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 14:20

Σύσκεψη σωματείων του ΠΑΜΕ για δράσεις ενάντια στην ακρίβεια

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη των σωματείων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, στο αίθριο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας, για το συντονισμό της δράσης ενάντια στην ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ρεύματος που τσακίζουν το εισόδημα και τις ζωές των εργαζομένων.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με ενημέρωση από τους οργανωτές, “αναδείχθηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων η οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση ως απάντηση στα καθημερινά προβλήματα, ενώ δόθηκαν παραδείγματα από χώρους που πάλεψαν και κέρδισαν, όπως οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στο ημερομίσθιο”.

Οσον αφορά το πρόγραμμα δράσης, όπως ανακοινώθηκε: “Σήμερα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα, έξω από το ιστορικό Δημαρχείο όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο διεκδίκησης των σωματείων για ελάφρυνση των δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων που εισπράττονται στους λογαριασμούς ρεύματος και ύδρευσης, απαιτώντας παράλληλα να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό, διαγραφή χρεών. Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 22 του μήνα στις 5.30 το απόγευμα, στον κόμβο της Μεσσήνης, με αιχμή το αεροδρόμιο της Μεσσήνης που λειτουργεί ως βάση εκπαιδευτικής του ΝΑΤΟ. Εκδήλωση των σωματείων την Τετάρτη 1η Ιουνίου με θέμα την πρόταση των σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να παρέμβουν και να πάρουν το λόγο”.