Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 13:40

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρακοπιού στη λίμνη Δόξα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρακοπιού στη λίμνη Δόξα (φωτογραφίες)

Εκδρομή στην ορεινή Κορινθία και στη λίμνη Δόξα πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρακοπιού την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου.

Οι εκδρομείς απόλαυσαν το καταπληκτικό ορεινό τοπίο της ορεινής Κορινθίας και το ειδυλλιακό περιβάλλον της λίμνης.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιεί η ανακοίνωση, τα μέλη του συλλόγου, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες και υπόσχονται συνέχεια των δράσεων.

 


Φενεός – Λίμνη Δόξα – Μονή Αγίου Γεωργίου

Στη δυτική πλευρά του νομού Κορινθίας και στις παρυφές των βουνών Χελμού και Ζήρειας, βρίσκεται η περιοχή του Φενεού, η οποία χαρακτηρίζεται από τοπία που παραπέμπουν σε εικόνες της Ελβετίας, με αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές.

Φενεός, ένα χωριουδάκι φωλιασμένο στις ομορφιές της φύσης και στο ειδυλλιακό τοπίο που δημιουργεί ο ποταμός Όλβιος, που διασχίζει τη λεκάνη του Φενεού. Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξα, μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας!


Η λίμνη Δόξα, με το γαλαζοπράσινο χρώμα, απλώνει τη χάρη της στα 900 μ. υψόμετρο, περιτριγυρισμένη από πανύψηλα έλατα. Δημιουργήθηκε το 1996 από τα νερά του ποταμού Δόξα, τα οποία συσσωρεύτηκαν για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.

Φτάνοντας στην κορυφή του φράγματος της λίμνης, το οποίο λειτούργησε το Δεκέμβριο του 1996, μαγεύεσαι από την θέα που προσφέρει η καταπράσινη φύση, οι αντικατοπτρισμοί του Χελμού και της Ζήρειας στα νερά της λίμνης και η απόλυτη ηρεμία και αρμονία του τοπίου. Μια στενή λωρίδα γης εισχωρεί στη λίμνη, στη μέση της οποίας δεσπόζει το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Η περιοχή γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για δραστηριότητες όπως ποδηλασία, ιππασία, πεζοπορία, αλλά και ψάρεμα ή σέρφινγκ στην τεχνητή λίμνη. Κοντά στο σημερινό χωριό βλέπεις τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Φενεού, που άκμαζε έως και το τέλος των Ελληνιστικών Χρόνων.

Οι ανασκαφές που έγιναν από 1958 έως το 1961 έφεραν στο φως λείψανα ναού αφιερωμένου στον Ασκληπιό, καθώς και ένα τμήμα από τον οχυρωματικό περίβολο της ακρόπολης, που βρισκόταν σε λόφο στην περιοχή Καλύβια. Κοντά στο φράγμα της λίμνης Δόξας και μέσα σε τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού (17ος αιώνας).  Από τα μπαλκόνια του μοναστηριού η πανοραμική θέα της λίμνης πραγματικά μαγεύει.

 


NEWSLETTER