Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 20:20

Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου: Με τρεις περιόδους η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου: Με τρεις περιόδους η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης (βίντεο)

Από τις 16 Ιουλίου επαναλειτουργούν, για 3 περιόδους το φετινό καλοκαίρι, οι κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου, από το Δήμο Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφών των κατασκηνωτών, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει προσληφθεί το προσωπικό.

Σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας ενημέρωσε ότι από τον Μάρτιο έγινε εργώδης προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανανέωση του εξοπλισμού που είχε φθαρεί. Οι εργασίες δρομολογήθηκαν πολύ γρήγορα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε γι’ αυτό τη διευθύντρια Χριστίνα Λυκουργιά και τον μηχανικό Παναγιώτη Κάτσο.

Την Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να παραδοθούν τα κτηριακά και ο περιβάλλον χώρος και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν προσληφθεί τα 36 άτομα που θα εργαστούν στις δύο πρώτες περιόδους (για παιδιά και ΑμεΑ) και τα 27 για την τρίτη περίοδο (άτομα τρίτης ηλικίας).

Φέτος λειτούργησε και ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν να εγγράφονται τα παιδιά και τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Όσον αφορά στην εγγραφή των ΑμεΑ αυτή γίνεται μέσω του Συλλόγου “Η Υπομονή” που λειτουργεί στην Καλαμάτα. Την τελική απόφαση επιλογής των φιλοξενουμένων λαμβάνει η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.ΜΕΑ. στην οποία υποβάλλεται το σύνολο των δικαιολογητικών.

Οι 3 κατασκηνωτικές περίοδοι είναι: 1η: 16 - 24 Ιουλίου για 125 παιδιά και 25 ΑμεΑ.
2η: 25 Ιουλίου - 4 Αυγούστου για 125 παιδιά και 25 ΑμεΑ. 3η: 5 - 14 Αυγούστου για άτομα τρίτης ηλικίας.


NEWSLETTER