Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 14:55

Ο Συνασπισμός Μεσσηνίας καλεί στην απεργία

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση και πορεία, την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η Κυβέρνηση, η Τρόικα και ο ΣΕΒ με το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ οδηγούν σε ελεύθερη πτώση τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, «μετατρέπουν σε λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και φορτώνουν νέα οικονομικά βάρη στο λαό.
Την ίδια στιγμή τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο. Ελεύθερες και πιο εύκολες απολύσεις, μειωμένη φορολογία κερδών, διατιμημένη εργασία των νέων, μειωμένες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και του ανοίγουν έτσι την όρεξη να ζητά να πάρει πίσω όλα όσα κατέκτησαν  οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν και πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση με τη δική τους αποφασιστική αντεπίθεση. Με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό τους. Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση και πορεία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Συνασπισμού