Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 16:54

Μεσσηνία: Ασφαλιστικά μέτρα κατά σωματείου συνταξιούχων

Γράφτηκε από την

 

Σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Καλαμάτας, την ημέρα που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη λειτουργία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Νομού Μεσσηνίας, καλεί η διοίκησή του σε ανακοίνωση-καταγγελία της προς τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως καταγγέλλει η διοίκηση, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα προσωρινής διαταγής για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του σωματείου τους, για το οποίο το Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε θετικά. Η δικαστική προσφυγή ώστε να διακοπεί η λειτουργία του σωματείου, σύμφωνα με τη διοίκησή του, οφείλεται στο ότι “ενοχλείται η ηγεσία του Σωματείου Συνταξιούχων Καλαμάτας και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στην περιοχή αλλά και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες στη Μεσσηνία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Νομού Μεσσηνίας έχει ως εξής:

“Συναδέλφισσες – φοι,

Η ηγεσία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας με μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του νέου Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Νομού Μεσσηνίας με στόχο τη διακοπή της λειτουργίας του. Μάλιστα, βρέθηκε πρόθυμος δικαστής και έχει εκδοθεί προσωρινή απόφαση αναστολής της λειτουργίας του. Με ποιο πρόσχημα; Με το ψεύτικο και διάτρητο επιχείρημα ότι τάχα δημιουργείται σύγχυση στους συνταξιούχους σε ποιο σωματείο να γίνουν μέλη.

Ενοχλείται η ηγεσία του σωματείου συνταξιούχων Καλαμάτας και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στην περιοχή αλλά και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες στη Μεσσηνία. Γιατί; Γιατί το νέο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Μεσσηνίας έχει συσπειρώσει και έχει ενώσει τους συνταξιούχους, χωρίς καμιά διάκριση, αναπτύσσοντας δράση για τα οξυμμένα προβλήματα, αποκαλύπτοντας και καταγγέλοντας την πολιτική του κεφαλαίου που είναι η βασική αιτία των προβλημάτων.

Αυτή η ηγεσία ένα ρόλο έμαθε καλά να παίζει, να υποκρίνεται και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα προβλήματα των συνταξιούχων, κρύβοντας επιμελώς την πολιτική που ευθύνεται για αυτά. Όσο για τη δράση του Σωματείου αυτού που ηγείται η συγκεκριμένη ηγεσία, δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στήνει κάλπη στα κρυφά και μουλωχτά, κάθε 3 χρόνια, για να εξασφαλίζει την επανεκλογή της. Δεν τηρεί συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, βάζοντας εμπόδια στην εγγραφή νέων μελών με διάφορα προσχήματα

Με τις κινητοποιήσεις μας απαιτήσαμε να δοθούν άμεσες λύσεις σε οξυμμένα προβλήματα. Να θυμίσουμε τη ματαίωση του κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ, μετά από κινητοποίηση του Σωματείου μας, την κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό κατοικίας συναδέλφου αλλά και την ανάδειξη του κλεισίματος των τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή. Πρωτοστατήσαμε στις περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, στα πλαίσια της ΣΕΑ, εξασφαλίζοντας μαζική συμμετοχή.

Συναδέλφισσες – φοι,

Η δημιουργία του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο Νόμο μας έγινε πραγματικότητα με τη δράση εκατοντάδων συναδέλφων και απαντάει στην ανάγκη οργάνωσης των Συνταξιούχων στους Δήμους και τα χωριά της Μεσσηνίας. Ήρθε να ενώσει και να κινητοποιήσει τους Συνταξιούχους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί κανένας να μας σταματήσει. Η οργάνωση μας είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Με βάση το καταστατικό μας που πρόσφατα εγκρίθηκε, η οργανωτική μας δομή αφορά σε επίπεδο Νομού, με παραρτήματα όπου κρίνεται απαραίτητο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία σύγχυση και καμιά διάσπαση.

Η επίθεση στο Σωματείο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και η προσωρινή δικαστική απόφαση που εξασφάλισαν είναι ενέργεια που δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο Σωματείο μας, αλλά έχει γενικότερες διαστάσεις. Στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα Συν/χων και εργαζομένων να συνδικαλίζονται δημοκρατικά και συλλογικά και να διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Καλούμε όλους τους Συνταξιούχους της Μεσσηνίας να καταδικάσουν με κάθε τρόπο αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Καλούμε όλα τα συνταξιουχικά και εργατικά σωματεία να καταδικάσουν και να καταγγείλουν αυτή την ενέργεια που στρέφεται ευθέως ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια την ημέρα που θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Δεν θα περάσει το σταμάτημα της λειτουργίας και της δράσης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) του Νομού Μεσσηνίας!”