Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 21:21

Κάστρο Καλαμάτας: Προσεχώς εργασίες για φωτισμό και βελτίωση προσβασιμότητας

Κάστρο Καλαμάτας: Προσεχώς εργασίες για φωτισμό και βελτίωση προσβασιμότητας

 

Κατά το φετινό φθινόπωρο και την προσεχή άνοιξη αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες για τον φωτισμό και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Κάστρο Καλαμάτας, καθώς και για τη δημιουργία τουαλέτας για ΑμεΑ και νέου κυλικείου.

Αυτό έκανε γνωστό η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση τονίζοντας ότι οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη σύνταξη του τεχνικού δελτίου θα ολοκληρωθούν εντός των ημερών.

 

Παρεμβάσεις στη βλάστηση

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, προ ολίγων ημερών ολοκληρώθηκαν εργασίες περιορισμού της βλάστησης στο εσωτερικό του Κάστρου, καθώς είχαν παρατηρηθεί προβλήματα από το ριζικό τους σύστημα, αλλά και κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. “Έτσι το Κάστρο θα μπορέσει να αναπνεύσει και να είναι ασφαλές” ανέφερε η κ. Μηλίτση λέγοντας παράλληλα ότι αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν και την επόμενη χρονιά.

 

Προβλήματα κατά τη διάρκεια παραστάσεων

Ερωτώμενη για τις καταστάσεις με υπεράριθμους θεατές, που δημιουργήθηκαν φέτος σε θεατρικές παραστάσεις στο Κάστρο, η κ. Μηλίτση αναγνώρισε ότι υπεύθυνη για τη διαχείριση είναι η υπηρεσία της, επισημαίνοντας ότι γίνονται έλεγχοι κατά την είσοδο για τα εισιτήρια, αλλά φέτος υπήρξαν περιπτώσεις, κυρίως σε μία παραγωγή, που είχαν εισιτήρια από άλλες ημέρες λόγω ματαίωσης προηγούμενης παράστασης. “Φέτος επιτρέπονταν 750 θεατές στις παραστάσεις. Από του χρόνου δεν σας κρύβω πως θα εισηγηθούμε στο Κάστρο να γίνονται περιορισμένες παραστάσεις με περιορισμένους θεατές και οι υπόλοιπες να πηγαίνουν σε άλλους χώρους” διευκρίνισε η κ. Μηλίτση.

Δ.Πλ.