Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 14:50

Καλαμάτα: Μόνο ένας από τους 8 νεκρούς μετανάστες αναγνωρίστηκε στην Καλαμάτα

Καλαμάτα: Μόνο ένας από τους 8 νεκρούς μετανάστες αναγνωρίστηκε στην Καλαμάτα

 

Μόνο ο ένας από τους 8 νεκρούς μετανάστες (6 άνδρες και 2 γυναίκες) από το ναυάγιο στα Κύθηρα την περασμένη Πέμπτη, έχει αναγνωριστεί (Αφγανικής εθνικότητας) από συγγενείς του, στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου έχουν μεταφερθεί από το Σάββατο.

Οι άλλοι 7 νεκροί παραμένουν, για την ώρα, στα αζήτητα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συγγενείς αγνοουμένου αναμένονται σήμερα στην Καλαμάτα, για να διαπιστώσουν αν κάποιος από αυτούς είναι ο δικός τους άνθρωπος. Ακόμα, νεαρό άτομο από χώρα της Ασίας που μένει στη Γερμανία, αναζητώντας τη μητέρα και την αδελφή του που είχαν ξεκινήσει με σκάφος το επικίνδυνο ταξίδι για την Ευρώπη, επικοινώνησε μέσω τρίτου προσώπου με το νοσοκομείο. Εχει χάσει τα ίχνη τους και φοβάται μήπως είναι οι δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο και βρίσκονται στο νεκροτομείο της Καλαμάτας.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας που κάνει μεγάλη προσπάθεια να φιλοξενήσει τους νεκρούς σε συνθήκες σεβασμού ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι χώροι στο νεκροτομείο δεν επαρκούν, θα τους διατηρήσει για όσο διάστημα χρειαστεί, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (την υπόθεση χειρίζεται ο Εισαγγελέας Πειραιά). Αν δεν υπάρξει ταυτοποίηση και αναγνώριση από συγγενείς τους, προβλέπεται να ληφθεί dna (για να ταυτοποιηθούν) και στη συνέχεια ο δήμος αποφασίζει και αναλαμβάνει την ταφή τους.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και όχι στον Πειραιά (που υπάγονται διοικητικά και υγειονομικά τα Κύθηρα), γιατί ήταν σε κοντινή απόσταση.

Χθες τις απογευματινές ώρες εντοπίστηκε στη θάλασσα μια ακόμα νεκρή γυναίκα από το ναυάγιο και ανασύρθηκε από το Λιμενικό. Από το ναυάγιο των Κυθήρων, όπου ιστιοφόρο σκάφος βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε βράχια, διασώθηκαν 80 μετανάστες.

Γ.Σ.