Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 18:39

Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στην 120 ΠΕΑ (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, η αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”.

Η επίδειξη που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ και θα κορυφωθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε τις σπουδαίες δυνατότητες των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, πιλότος του “Δαίδαλος”, έκανε εντυπωσιακούς αεροπορικούς ελιγμούς, πέταξε με 580 χιλιόμετρα σε 10 μέτρα ύψος κι έκανε, μεταξύ άλλων, οριζόντια περιστροφή 4 σημείων, περιστροφή και αμέσως μετά βύθισμα, ανάστροφη διέλευση, αντιστροφές περιστροφές 360 μοιρών, αντιστεκόμενος κάποια στιγμή σε πολύ μεγάλη βαρύτητα. Δικαιολογημένα με την προσγείωση του “Δαίδαλος” γνώρισε την αποθέωση από μικρούς και μεγάλους.

Την αεροπορική επίδειξη υποστήριξαν από εδάφους τα άλλα μέλη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων, σμηναγοί (Ι) Γεώργιος Κόκκινος, Βασίλειος Ντιντής και Ανδρέας Σταυρόπουλος.

Στα πλαίσια του εορτασμού, στο αεροδρόμιο 120 ΠΕΑ, μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η στατική έκθεση περιλαμβάνει αεροσκάφη F-16, Τ-2 και Τ-6.

Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί την 120 ΠΕΑ: Αύριο Κυριακή, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και την Τρίτη 8 του μήνα, από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.