Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 10:15

Καταγγελία ΠΑΜΕ για νέα απόλυση στο “Άσυλο Ανιάτων”

Γράφτηκε από την

 

Νέα απόλυση της συνδικαλίστριας από το “Άσυλο Ανιάτων - Στέγη της Εκκλησίας”, καταγγέλλουν σωματεία του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι “το 2020 η εργοδοσία του ‘Άσυλου Ανιάτων - Στέγη της Εκκλησίας’ που εργοδότης είναι η μητρόπολη Μεσσηνίας, προχώρησε στην απόλυση 2 εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα του προέδρου και της γραμματέα. Οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνους αγώνες δικαιώθηκαν και δικαστικά, με ασφαλιστικά μέτρα, που επέβαλαν την επιστροφή τους στην δουλειά. Η συγκεκριμένη απόφαση ενόχλησε τότε την εργοδοσία που με διάφορα τερτίπια από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να την ακυρώσει.

Μετά από όλον αυτό τον μαραθώνιο, η εργοδοσία της Εκκλησίας έρχεται και απολύει ξανά την συγκεκριμένη εργαζόμενη.

Η συγκεκριμένη εργοδοσία -   έχει εμμονή στην δίωξη της συγκεκριμένης εργαζόμενης, γιατί δεν θέλει να υπάρχει το επιχειρησιακό σωματείο στον χώρο δουλειάς. Κυνηγάει αυτούς που ηγήθηκαν να φτιαχτεί σωματείο,  μέχρι τελικής εξόντωσης, φτάνοντας σε σημείο αναλγησίας.

Κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος πρέπει να πάρει θέση υπεράσπισης της εργαζόμενης, υπεράσπισης  των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ακόμα και εκεί που είναι εργοδοσία η εκκλησία. Να παρθεί πίσω η απόλυση. Να σταματήσει κάθε δίωξη”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών κι Επισιτισμού - Τουρισμού.