Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 22:13

Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αν. Αυγερινός - Στην κοπή της πίτας του Περιφερειακού Τμήματος (Βίντεο+φωτο)

Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αν. Αυγερινός - Στην κοπή της πίτας του Περιφερειακού Τμήματος (Βίντεο+φωτο)

Παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού έγινε σήμερα το απόγευμα η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αίθουσα «Τριλογία».

Σε δηλώσεις του πριν την εκδήλωση, ο κ. Αυγερινός είπε πως η επίσκεψη του στην Καλαμάτα σηματοδοτεί τη νέα αναγεννητική πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Είναι μια πορεία που αποτελεί υποχρέωση στην ιστορία, στην παρακαταθήκη και στην παράδοση 145 ετών» σημείωσε, τονίζοντας πως η κοινωνία χρειάζεται τον νέο Ε.Ε.Σ. που δίνει ώθηση στα νέα παιδιά. Παράλληλα, έκανε κάλεσμα σε εθελοντές, τους οποίους χαρακτήρισε ως καρδιά και ψυχή του οργανισμού, υπογραμμίζοντας πως η διαφάνεια είναι το Α και το Ω στην πορεία αυτή. «Θέλουμε να δώσουμε ένα ηθικό κίνητρο στον κόσμο ώστε να πιστέψει ξανά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Γκόνου δήλωσε από την πλευρά της πως τα χρόνια της πανδημίας ανέδειξαν για μια ακόμα φορά το σπουδαίο έργο του Ε.Ε.Σ., όπου στάθηκε αρωγός στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, συλλόγων και φορέων.