Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 08:09

Αφιλόξενη για τους πεζούς η οδός Ηρώων

Αφιλόξενη για τους πεζούς η οδός Ηρώων

Παραμελημένη και εγκαταλελειμμένη στην τύχη της είναι η οδός Ηρώων στην Καλαμάτα, παρά το γεγονός ότι μετά τη διάνοιξη της Βασιλέως Γεωργίου αποτελεί μία από τις βασικές αρτηρίες για όσους θέλουν να κινηθούν προς την παραλιακή ζώνη.

Αν και στο κυκλοφοριακό δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα, καθώς η κίνηση στην Ηρώων θεωρείται ομαλή για τα αυτοκίνητα, οι πεζοί αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και κινδύνους. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό με το που στρίβει κανείς από τη Βασιλέως Γεωργίου, όπου το πλακοστρωμένο πεζοδρόμιο διακόπτεται απότομα και συνεχίζεται εντελώς αδιαμόρφωτο.

Σκουπίδια σε όλο το μήκος του δρόμου, λόφοι από μπάζα, σπασμένες πλάκες, συστάδες από καλάμια, αυτοκίνητα και... φουσκωτά σκάφη παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια. συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζει κανείς περπατώντας στην Ηρώων. Σε πάρα πολλά σημεία μάλιστα, οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στον δρόμο καθώς η κίνηση στα πεζοδρόμια είναι αδύνατη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σημείο ανάμεσα στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας, όπου τα καλάμια έχουν φτάσει κυριολεκτικά μέχρι τον δρόμο.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των αρμόδιων υπηρεσιών, που σε ένα χρόνιο πρόβλημα φαίνεται να αδυνατούν(;) να δώσουν λύση  μεριμνώντας για την άμεση διόρθωση και τον καθαρισμό των πεζοδρομίων, τόσο για πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Μήπως θα έπρεπε προτού ξεκινήσουν οι αναπλάσεις των ήδη υπαρχόντων πεζοδρομίων... να φτιαχτούν αυτά που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ;

Β.Μ.