Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 19:13

Ο Δικηγορικός καταδικάζει τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Ο Δικηγορικός καταδικάζει τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καταδικάζει τη φονική επίθεση στον 34χρονο στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτη. Οπως λέει χαρακτηριστικά ολοένα και πληθαίνουν τα γεγονότα που θυμίζουν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να πάρει μέτρα πριν ο ελληνικός λαός ζήσει τη δική του "Νύχτα των κρυστάλλων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρει: "Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική έξαρση του μίσους και της βίας από στελέχη, μέλη και υποστηρικτές των νεοναζί, που πλέον δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ολόκληρες περιοχές, να επιτίθενται σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς, να προκαλούν βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, να δολοφονούν δημοκρατικούς πολίτες.

Με τη διαπίστωση ότι ολοένα και πληθαίνουν τα γεγονότα που θυμίζουν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης λίγο πριν από την κατάρρευσή της, απευθύνουμε δραματική έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία να λάβει – επιτέλους – κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο για τη συνολική καταστολή του φαινομένου, προτού η χώρα μας βρεθεί στο έλεος εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και προτού ο ελληνικός λαός ζήσει τη δική του «Νύχτα των κρυστάλλων».

Απέναντι στους φυσικούς εχθρούς του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του συνταγματικού πολιτισμού, η Δημοκρατία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπίζεται τον εαυτό της".