Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 00:47

O ταχυδρόμος δεν... χτυπά στα Φιλιατρά

Χωρίς ταχυδρομικό διανομέα έχουν μείνει τα Φιλιατρά εδώ και 25 μέρες περίπου, με αποτέλεσμα η αλληλογραφία να διανέμεται με τεράστια καθυστέρηση. Μάλιστα για να αντιμετωπιστεί η δραματική αυτή κατάσταση, πέρα από έναν υπάλληλο που έχει αποσπαστεί για λίγες μέρες από τα ΕΛΤΑ Κυπαρισσίας, έχουν σπεύσει να προσφέρουν οικειοθελώς τη βοήθειά τους δύο συνταξιούχοι ταχυδρομικοί διανομείς που υπηρετούσαν στα ΕΛΤΑ Φιλιατρών.

Οπως μας αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά, αφού πολύτιμη αλληλογραφία ή άλλα αντικείμενα που έχουν αποσταλεί μέσω των ΕΛΤΑ τα παραλαμβάνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πολίτες πάνε οι ίδιοι στο υποκατάστημα και αναζητούν μόνοι τους την αλληλογραφία τους.

Ενα σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει, όπως μας είπαν, αφορά τα ειδοποιητήρια για τα σήματα κυκλοφορίας που ακόμη δεν έχουν φτάσει στους κατόχους αυτοκινήτων. Πάντως, όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΕΛΤΑ, η διανομή τους ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Το όλο πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με την έλλειψη προσωπικού. Ενώ το υποκατάστημα πρέπει να έχει 3 διανομείς, μετά τη συνταξιοδότηση 2 από αυτών έμεινε με έναν συμβασιούχο - ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα έχει αναρρωτική άδεια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ταχυδρομικός διανομέας αυτή τη στιγμή.

Για να καλυφθεί το πρόβλημα αποσπάστηκε ένας υπάλληλος από την Κυπαρισσία. Ομως, όπως τόνισαν έμπειροι ταχυδρομικοί, ένας νέος υπάλληλος είναι αδύνατον να κάνει τη διανομή όταν δεν ξέρει καθόλου την περιοχή. Ετσι, πληροφορηθήκαμε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση δύο συνταξιούχοι ταχυδρομικοί βοηθούν από μόνοι τους την κατάσταση, για να ομαλοποιηθεί κάπως η διανομή και να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες τους.