Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 08:29

Επικίνδυνος o παραλιακός δρόμος της Κυπαρισσίας - Μέτρα ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Γράφτηκε από τον
Επικίνδυνος o παραλιακός δρόμος της Κυπαρισσίας - Μέτρα ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Την επικινδυνότητα που παρουσιάζει ο παραλιακός δρόμος της Κυπαρισσίας στο ύψος της παλιάς ντισκοτέκ, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Ο σύλλογος ζητεί από το δήμο να λάβει μέριμνα για την άρση της επικινδυνότητας, καθώς η κίνηση είναι καθημερινή και μάλιστα ενόψει καλοκαιριού αυξημένη. Επίσης αναφέρει πως οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το Δεκέμβριο του 2021 δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει: «Σοβαρή επικινδυνότητα υπάρχει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας προς Γιαννίτσαινα. Σε έναν δρόμο που περνάνε με οχήματα και δίκυκλα καθημερινά δεκάδες κάτοικοι από και προς τις μόνιμες κατοικίες τους και επισκέπτες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής, αλλά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή για τη βόλτα τους και την άθλησή τους. Από την άνοιξη και κυρίως τους θερινούς μήνες στον παραλιακό δρόμο από τον Αϊ-Λαγούδη έως την πρώην ντίσκο υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων και δικύκλων αλλά και πεζών.

Ο δρόμος αυτός έχει υποστεί ζημιές και έχει υποχωρήσει το υπέδαφος από τον κυματισμό τον Δεκέμβριο του 2021 και τμήματά του έχουν αποκοπεί εντελώς. Από τότε η κατάσταση έχει χειροτερέψει και έχει γίνει μεγαλύτερη η επικινδυνότητα.

Ενόψει της άνοιξης και της θερινής περιόδου για αποφυγή ατυχήματος οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του Δήμου Τριφυλίας πρέπει το συντομότερο να λάβουν μέριμνα, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και άρσης της επικινδυνότητας ιδίως κατά τις βραδινές ώρες, που δεν υπάρχει στην περιοχή δημοτικός φωτισμός».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER