Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 08:37

Μεσσηνία: Τέλη Απριλίου σκουπίδια στην Καλλιρρόη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τέλη Απριλίου σκουπίδια στην Καλλιρρόη

 

Στα τέλη Απριλίου εκτιμάται ότι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, στην Καλλιρρόη της Ανω Μεσσηνίας, θα είναι έτοιμη για να υποδεχθεί και να επεξεργαστεί απορρίμματα, με μεταβατικό, προσωρινό τρόπο.

Αυτό επισημάνθηκε σε αυτοψία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την περασμένη Παρασκευή.

στο έργο κατασκευής της μονάδας στην Καλλιρρόη, που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Μεσσηνίας και της νοτιοδυτικής Αρκαδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά και Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθη Αναστασόπουλο, ενημερώθηκε από τον εργοταξιάρχη Γιώργο Τσίρμπα σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, η οποία είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

“Εκτιμούμε ότι στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου η μονάδα θα είναι σε θέση να παραλαμβάνει απορρίμματα από τους δήμους της Μεσσηνίας, όπως επίσης της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας, έτσι ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία που υφίστανται τώρα οι εν λόγω ΟΤΑ” δήλωσε ο περιφερειάρχης. Και κάλεσε τους πιο πάνω δήμους να προετοιμάζονται για τη θετική αυτή εξέλιξη, ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη μονάδα που ολοκληρώθηκε -στην Παλαιόχουνη- διενεργεί πλέον ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αργολίδας, της Κορινθίας και των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία.


NEWSLETTER