Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 10:59

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο

Ολοκληρώνεται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η 11η λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών.

Δύο ώρες αργότερα στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" θα ξεκινήσει η 26η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Ακτή Ταΰγετος". Σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαπας είχε σημειώσει ότι με την τέλεση της Αμφικτιονίας στην Καλαμάτα επιδιώκεται να αναδειχθούν τα προβλήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε η Πελοπόννησος να είναι αυτάρκης από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, προχθές το βράδυ κατά την υποδοχή της φλόγας, ο δήμαρχος Π. Νίκας εξήρε την προσφορά αίματος που είναι δώρο ζωής, επισημαίνοντας το μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εκτάκτως χρειάστηκαν αίμα και η ανάγκη αυτή καλύφθηκε από εθελοντές αιμοδότες. Η Αγγελική Καπόγλη, γιατρός της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος, μίλησαν για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της.