Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 10:56

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Sprider (βίντεο)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Sprider (βίντεο)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εταιρείας Sprider που αιφνιδιαστικά έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το κατάστημα της Καλαμάτας.

Τη συμπαράστασή τους στους 18 εργαζόμενους του καταστήματος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εξέφρασαν ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης και ο γραμματέας Παναγιώτης Στέφανος, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος, εκπρόσωποι οργανώσεων και απλοί πολίτες. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δίνουν έναν αγώνα και προβαίνουν στις νόμιμες νομικές ενέργειες, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Απαίτησαν από το επίσημο κράτος και το αρμόδιο υπουργείο να πάρει θέση και να επιβάλει το νόμο, προκειμένου να μην πεινάσουν άλλες 890 οικογένειες. Δήλωσαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι προσδοκούν από τους τοπικούς παράγοντες -δήμο, βουλευτές, Επιμελητήριο, συνδικαλιστές, κόμματα- να μην τους γυρίσουν την πλάτη, όπως τη γύρισαν στους εργαζόμενους των εταιρειών που έκλεισαν μέσα σε αυτό το χρόνο. Παρατήρησαν πως περιφρουρούν το κατάστημα για να μην επιτρέψουν την αφαίρεση των εμπορευμάτων, που αντιπροσωπεύουν μέρος των δεδουλευμένων τους. Και ευχήθηκαν να είναι οι τελευταίοι σε αυτή τη μακριά αλυσίδα της αδικίας σε βάρος των εργαζομένων της χώρας και ότι ο αγώνας όλων θα δικαιωθεί.

Η εκδήλωση συμπαράστασης ολοκληρώθηκε με συναυλία (δείτε σχετικό βίντεο εδώ).

Εξάλλου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Για την υποστήριξη και συμπαράσταση στην εκδήλωση των εργαζομένων του SPRIDER STORE Καλαμάτας, που έγινε με την βοήθεια των συμπολιτών μας στις 5-10-2013 στον προαύλιο χώρο του καταστήματος, ευχαριστούμε θερμά:

  • την οικογένεια Οικονομάκου για την ηθική και έμπρακτη συμπαράστασή τους
  • τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα
  • τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Αθανάσιο Πετράκο
  • τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη
  • τον Γραμματέα Παναγιώτη Στέφανο
  • τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Κουφαλάκο
  • τον Γραμματέα Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνο Βασιλόπουλο
  • τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Νίκο Πατσαρίνο
  • τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Σταμάτη Μπεχράκη και Μωρακέα Σπύρο
  • τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Νίκο Διασάκο

 



 Γ.Σ.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.