Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 07:44

Ανοιχτές πληγές στην Κολοκοτρώνη

Ανοιχτές πληγές στην Κολοκοτρώνη

Ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στην οδό Κολοκοτρώνη στην Καλαμάτα, 5 μήνες μετά την έκρηξη που έγινε εκεί σε εργαστήριο κοσμημάτων το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου - η οποία είχε ως συνέπεια να προκληθούν τεράστιες ζημιές στα γύρω καταστήματα. Κάποια από αυτά αποκατέστησαν τις βιτρίνες τους και ανακαινίστηκαν, ενώ άλλα παραμένουν ακόμα σε αποκαρδιωτική κατάσταση. Την παρακμιακή αυτή εικόνα συμπληρώνει το διατηρητέο… ερείπιο "Αλειφέρη", που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κατάστημα όπου έγινε η έκρηξη. 

Τα βράδια ο δρόμος βυθίζεται στο σκοτάδι, αφού πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει λόγω της ύφεσης και τα κτήρια παραμένουν ανοίκιαστα κι αφώτιστα. Ετσι, όποιος στρίψει από το φωτισμένο πεζόδρομο της Αριστομένους στην οδό Κολοκοτρώνη μπαίνει με δυο βήματα σε… έναν άλλο κόσμο: Περνάει από τον λαμπερό κόσμο του πεζόδρομου, στην παρακμή και το σκοτάδι. Κι όλα αυτά στο κέντρο της Καλαμάτας. 

Ο δήμος οφείλει τουλάχιστον να φωτίσει καλύτερα την περιοχή αυτή, αλλά και να καλύψει τα ερείπια και τις πληγές των κτηρίων, τοποθετώντας χρωματιστά ή ζωγραφισμένα καλύμματα πρόσοψης.