Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 20:23

Κάηκε αγκαλιά με το σκύλο του στο καλύβι του στην Ανδρούσα

Γράφτηκε από την

Αβοήθητος, αγκαλιά με το σκύλο του κάηκε ο ανήμπορος Παναγιώτης Νίκας, μέσα στο καλύβι του στην Ανδρούσα, τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων. Ο 80χρονος έλπιζε να βρει φροντίδα σε κάποιο ίδρυμα, και γι’ αυτό προσπαθούσαν οι κάτοικοι και ο παπάς του χωριού. Οι γραφειοκρατικές όμως διαδικασίες και οι απαραίτητες γνωματεύσεις ήθελαν χρόνο.
Μόλις δυο μέρες πριν βρεθεί απανθρακωμένος ο παππούς, είχαν μιλήσει σε ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ ο παπάς του χωριού και κάτοικοι που τόνιζαν την ανάγκη να βοηθηθεί άμεσα ο ταλαίπωρος ηλικιωμένος από την Πολιτεία μέσω Πρόνοιας, παρακάμπτοντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δυο βράδια αργότερα, μια ξυλόσομπα χωρίς μπουριά μέσα στο ερημικό του καλύβι ήταν αρκετή για να βρει το θάνατο. Οι πυροσβέστες τον βρήκαν το επόμενο πρωί απανθρακωμένο αγκαλιά με το σκύλο του κάτω από το κρεβάτι. Εκεί προφανώς επιχείρησε να προφυλαχτεί από τη στέγη που καιγόταν και κατέρρεε σταδιακά μέσα στη νύχτα.
Τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων ένας κυνηγός πέρασε από το χτήμα όπου βρισκόταν το καλύβι και διαπίστωσε πως η στέγη του είχε πέσει. Ειδοποίησε τους κατοίκους και την Πυροσβεστική, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.