Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 11:01

Διάσωση μεταναστών δυτικά της Πύλου - Αναμένονται στο λιμάνι της Καλαμάτας

Σήμα κινδύνου λόγω ακυβερνησίας εξέπεμψε τις βραδινές ώρες σκάφος με μετανάστες, καθώς έπλεε βορειοδυιτκά της Πύλου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Στροφάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος, που πιθανόν ξέμεινε από καύσιμα, επέβαιναν 90 περίπου άτομα ανάμεσά τους και παιδιά.

Οπως προβλέπεται ξεκίνησε επιχείρηση για την διάσωσή τους, αλλά κάποιοι από αυτούς φέρονται να αρνήθηκαν να μετεπιβιβαστούν σε άλλο σκάφος επιθυμώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία.

Χθες βράδυ 6 από αυτούς με σκάφος που εστάλη στην περιοχή από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου για να λάβουν τις Πρώτες Βοήθειες. Μία γυναίκα μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από εκεί και πέρα 25 ακόμα άτομα μετεπιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που δηλώνουν ως υπήκοοι Αφγανιστάν.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους που παρέμειναν στο σκάφος, τελικά κι αυτοί αναμένεται αργά το απόγευμα να φτάσουν στην Καλαμάτα. Εχουν ήδη αρχίσει να επιβιβάζονται σε σκάφος που θα τους μεταφέρει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.