Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 15:00

Καλαμάτα: Έργα ύδρευσης και απαγόρευση στάθμευσης στην Αριστομένους

Στην Αριστομένους, μεταξύ Νικηταρά και Βασιλ. Γεωργίου (στο τμήμα της κεντρικής πλατείας) αναμένεται να μπει το επόμενο διάστημα το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (β’ φάση), που υλοποιείται με εργολαβία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Λόγω των εργασιών αυτών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι, πρόκειται να εγκριθούν συμπληρωματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αφορούν απαγόρευση στάθμευσης στην Αριστομένους και αποκλεισμό της κυκλοφορίας για μικρά χρονικά διαστήματα στις κάθετες οδούς (Νικηταρά, Παυσανίου, Καίσαρη, Πολυχάρους, Γεωργούλη και Βαλαωρίτου), στα σημεία διασταύρωσης αυτών με την οδό Αριστομένους.

Σύμφωνα με την εισήγηση, “στις θέσεις αυτές και μέχρι την επανεπίχωση των σκαμμάτων, θα γίνονται προσωρινές γεφυρώσεις στα σκάμματα με φύλλα λαμαρίνας ικανού πάχους και αντοχής, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Οι εργασίες που αφορούν στις εκσκαφές, τοποθέτηση των αγωγών και επανεπίχωση των σκαμμάτων δεν θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλο το μήκος της οδού Αριστομένους και η πρόοδος των εργασιών θα εξελίσσεται ανά οικοδομικό τετράγωνο. Η τελική αποκατάσταση της επιφάνειας του οδοστρώματος θα ακολουθεί σε μεταγενέστερο χρόνο (εντός 7 ημερών). Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης για το σύνολο των τμημάτων της οδού Αριστομένους εκτιμάται σε 20 εργάσιμες ημέρες”.

Γ.Σ.