Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 11:30

Τρεις νεκροί σε τροχαίο τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο

Τρεις νεκροί σε τροχαίο τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -εκ των οποίων ένας στη Μεσσηνία- και 33 τραυματίστηκαν στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνολικά 29 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 3 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι.

Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβησαν επίσης δύο ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες -ενώ σημειώθηκαν και 24 τροχαία με 30 ελαφρά τραυματίες, από τα οποία 6 συνέβησαν στη Μεσσηνία με 9 ελαφρά τραυματίες.
Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού και οι παραβιάσεις σήμανσης.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Οκτώβριο συγκροτήθηκαν 575 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 10.929 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 133 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.844 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.990 για υπερβολική ταχύτητα, οι 168 για μη χρήση κράνους, οι 261 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 203 για ΚΤΕΟ, οι 12 για αντικανονικό προσπέρασμα, οι 42 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 73 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και οι 59 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.