Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 21:05

Αυξημένη κίνηση στη ΔΟΥ και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών

Αυξημένη κίνηση στη ΔΟΥ και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών

Μέσα στο 2010 πάνω από 3.000 ιδιοκτήτες ακινητοποίησαν προσωρινά τα οχήματά τους καταθέτοντας πινακίδες για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2011. Αλλοι ιδιοκτήτες πάρεδωσαν τα αυτοκίνητά τους στα κέντρα ανακύκλωσης, καταθέτοντας οριστικά τις πινακίδες του οχήματος.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες του έτους στη ΔΟΥ Καλαμάτας και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Ετσι, χθες η προσέλευση πολιτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στη ΔΟΥ Καλαμάτας για την προσωρινή κατάθεση πινακίδων επιβατηγών αυτοκινήτων και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, όπου ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ακινησία των οχημάτων τους.
Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών μέσα στο 2010 έχουν καταγραφεί 1.100 ακινησίες φορτηγών, με τις περισσότερες πινακίδες να έχουν κατατεθεί τις τελευταίες 15 ημέρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια του έτους έχουν δηλωθεί 1.326 οριστικές διαγραφές οχημάτων, που παραδόθηκαν στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ.
Στην ΔΟΥ Καλαμάτας δήλωσαν προσωρινή ακινησία των αυτοκινήτων τους περίπου 1.700 ιδιοκτήτες επιβατηγών, ενώ αρκετές δηλώσεις ακινησίας έγιναν και σε άλλες Εφορίες του νομού.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Φώτη Μαθιόπουλο υπήρξε αυξημένη προσέλευση πολιτών την τελευταία στιγμή όσον αφορά στην ακινησία οχημάτων, ενώ ουρές σημειώθηκαν ακόμα και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Κ.Δ.