Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 19:17

Αγιασμός στην Χριστιανική Ενωση Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αγιασμός στην Χριστιανική Ενωση Καλαμάτας

 

Αγιασμό τέλεσε την περασμένη Τετάρτη στην Χριστιανική Ένωση Καλαμάτας (ΓΕΧΑ) ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, με αφορμή την έναρξη του νέου ετησίου προγράμματος των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής και των απογευματινών ομιλιών.

Μετά το πέρας του αγιασμού πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΧΑ Νικόλαος Χρονόπουλος και αφού ευχαρίστησε τον π. Φίλιππο για την παρουσία του, τον κάλεσε να ανέβει στο βήμα, ώστε να κάνει την πρώτη ομιλία για τη φετινή χρονιά.

Η ομιλία του π. Φιλίππου είχε θέμα “Νικολοβάρβαρα. Η πίστη μέσα από τις παραδόσεις”. Σε αυτή τόνισε  ότι: “Η ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία αιώνες τώρα μπόλιασε με την διδασκαλία Της όλες αυτές τις παραδόσεις και συνήθειες και τις άφησε να υπάρχουν μεταμορφωμένες με το ευχαριστιακό φώς της Αναστάσεως, που βιώνεται στην Θεία Λειτουργία, στην ζωή των κατά τόπους πιστών. Η ηθική διδασκαλία της Εκκλησίας δεν επηρεάζεται από τις όποιες μη χριστιανικές συνήθειες των διαφόρων εθίμων. Οτιδήποτε όμως προάγει την αγαπητική σχέση μεταξύ μας, η Εκκλησία το επικροτεί και το ευλογεί. Παραμένοντας πιστοί στα κελεύσματα Της τότε μπορούμε να εντάσσουμε στη ζωή μας και τα διάφορα έθιμα του λαού μας και να τα μεταμορφώνουμε σε «βοηθητικά εργαλεία» για την πορεία μας προς την Βασιλεία της Αγάπης του Θεού”.


NEWSLETTER